Fördelar med att köpa hund från kennel

Har man bestämt sig för att köpa hund så finns det flertalet sätt att gå till väga och många ställen där man kan hitta hundar som är till salu. Det kan vara lite svårt att veta vart man ska vända sig och varför vissa alternativ kanske är bättre än andra. Här listas fördelarna med att köpa sin valp från en registrerad kennel.

Valpen har stamtavla

Att valpen har stamtavla innebär en extra säkerhet för dig som köpare.puppy En stamtavla fungerar som ett släktträd och på denna finns information om valpens föräldrar och förfäder, samt om deras mentalitet, tävlingar de deltagit i och kanske det allra viktigaste; om deras hälsa har varit bra.

En kennel måste följa vissa krav

Den som startar och driver en kennel måste följa vissa krav, regler och lagar. Till exempel måste denne registrera ett kennelnamn på SKK, vilket kostar en summa och fungerar som en säkerhet för både kenneln och eventuella köpare. Om kenneln föder upp fler än två kullar per år, vilket de vanligtvis gör, så krävs dessutom tillstånd från Länsstyrelsen som då kommer hem till de som driver kenneln för att försäkra sig om att hundarna har det bra och att allt går rätt till.

De som driver en kennel vet vad de gör

De som drivit en kennel i flera år har koll på hur saker och ting ska gå till. De vet vad de håller på med, helt enkelt. Om man köper en hund från till exempel Blocket kanske ägarna inte har följt de regler och lagar som finns, just för att de inte vet att de borde. Det kan också vara så att någon som inte har erfarenhet av hundar och valpkullar inte har tränat valparna socialt så de kan vara rädda och oroliga. Kanske är har de bott i ett uthus och inte är vana vid de ljud som förekommer i ett hem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *